SIBELCO Benelux

De Zate 1 - BE-2480 Dessel
Tel. + 32 14 83 72 11 - Fax + 32 14 83 72 12
OFFICIËLE OPENING ZONNEPANELENPARK BIJ SIBELCO
Oktober 2009
Zonnepanelen, gemaakt van hoogwaardig zand, produceren duurzame en groene energie voor de kwartszandwinning

"van blackpoint naar green energy”


Op vrijdag 9 oktober 2009 werd het nieuwe zonnepanelenpark op het saneringsbekken van Sibelco in Lommel onder massale persbelangstelling officieel geopend. In aanwezigheid van onder andere Vlaams minister Jo Vandeurzen, de nieuwe Limburgse gouverneur Herman Reynders, parlementsvoorzitter Patrick Dewael, depute Frank Smeets, burgemeester Peter Vanvelthoven, … werd het zonnepark symbolisch opgestart.

Met een vermogen van 1700 kWpiek is dit één van de grootste zonnepanelenparken van Vlaanderen en Europa gekoppeld aan een industrieel proces. Een aanzienlijk deel van de elektriciteitsbehoefte van Sibelco op de site te Lommel (ca. 15 %) wordt zo op een duurzame manier ingevuld.

Het project kadert in onze langetermijnvisie en is een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen dat mede dankzij samenwerking met de Group Machiels en de investeringsmaatschappij LRM tot stand is gebracht.

De saneringsberging op het terrein van Sibelco krijgt hierdoor een positieve en zinvolle invulling : “van black point naar green energy”.

Op korte termijn wordt nog een uitbreiding van het zonnepark op de zuidelijke helling van de saneringsberging gepland. Ook in Maasmechelen zal Sibelco in samenwerking met de Group Machiels en LRM zonnepanelen bouwen die zullen instaan voor ca. 20 % van de energievoorziening van haar fabriek ter plaatse.